Pages

Thursday, 5 September 2013

Look, who is in the house?


Tower bridge
Hubby's cousin, kak Long is already here! Kak Long ni, kakak sulung blogger comel: Deno. Dah lama tunggu tetamu istimewa ni sampai dari Malaysia! Tak sabar nak bawa gi jalan2 London. Tower bridge lagi? No problem..kami ok je, anything untuk tetamu istimewa ni, semua boleh..hihi

Irfan dapat 'babysitter' baru, jauh import ni!
Ni kali ketiga kami ke Tower bridge..tapi aktiviti jalan-jalan ni memang penat ditambah pulak dengan cuaca panas dan kering ni.. Kami sempat tengok laluan Tower bridge dibuka untuk laluan kapal. Excited lagi, macam biasa!



Tiga kali ke sini, tiga angle berlainan :)
Tower Hill

Tower Hill tepi Sungai Thames, baru ada peluang nak snap gambar..nasib baik jadi tourist guide semalam. Tower Hill ni ialah Istana Diraja Britain, merangkap kubu tepi Sungai Thames. Kat sini juga, terletaknya penjara dan tempat menjatuhkan hukuman ke atas  pesalah dan banduan pada Medieval Age (Zaman Pertengahan, 500 tahun dulu).. Dah macam cikgu sejarah British pula rasanya..hehe

12 comments:

  1. Replies
    1. Kaklong excited..kami lagi excited..hihi..rindu org Msia :)

      Delete
  2. ada tetamu =) jauh import 2 keh3...syoknya tgok..teringin nk pergi..kena kumpul duit ni

    ReplyDelete
  3. cantik nya tempat ni. teringin nak pergi ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you singgah sini Lieya! Mmg cantik, tambah lg dunia org, jarang kita tgk :)

      Delete
  4. best nie tapi Nad duk dalam bus je sbb tak larat da hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad, kitorg sniri pun, stiap kali pegi, semua angle berlainan..saja nk explore :)

      Delete
  5. bestnya..teringin ke sana suatu hari nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah one day, mesti sampai sini :)

      Delete
  6. bestnya boleh jalan2 kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk sini kejap ok la..lama2 rindu Malaysia pulak ;)

      Delete