Pages

Sunday, 25 August 2013

Spotted : Proton di London

Simple entri, sekadar nak berkongsi perasaan bangga jadi anak Malaysia. Sepanjang hampir setahun kat sini, dah beberapa kali kami spotted kereta Proton. Yang sempat di-'snap' gambar hanyalah kat Finchley. Belum masuk yang berkeliaran kat tengah London lagi..hehe..anyway, ini buktinya:

Di Ballards Lane, Finchley


First time nampak, macam tak percaya. Owner Proton Saga merah ni, couple tua, local matsalleh. Pakcik yang drive ni keluar kereta, jalan pakai tongkat.


Di Briar Avenue, Finchley

Di Ballards Lane, Finchley
Ketiga2 owner kereta ni semuanya matsalleh..kami hanya mampu senyum :)

16 comments:

  1. Replies
    1. Farah seronok bila tgk keta Malaysia kat sini :)

      Delete
  2. org kita selalu kutuk produk negara sendiri..tp xsangka ada org luar yg lebih hargai produk kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita kena back to 'belilah barangan Malaysia' campaign :)

      Delete
  3. Bangga kan..mcm jugak tgk nama Malaysia kat jersi bola sepak Liga Perdana..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..sekurang2 nya kita tahu, orang luar kenal Malaysia :)

      Delete
  4. proton saga lame dorg masih pakai ey..bgs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..proton saga pakcik ni nampak macam dah umur 20 tahun :)

      Delete
  5. pergh. bangga sebab I pun masih drive saga lama.
    weeee... :)

    ReplyDelete